Zij-instromer: van diëtiste naar leerkracht

Wat doe je als je geen energie meer krijgt van je werk? Dan ga je op zoek naar nieuwe uitdagingen. Marije Bosman was al bijna 20 jaar diëtist bij een grote zorgorganisatie in de regio. Door veranderingen in haar functie ging ze met steeds minder plezier naar haar werk. Ze besloot het roer om te gooien.

‘Iedereen is betrokken en benaderbaar’

Al langere tijd dacht Marije aan werken in het onderwijs en toen ze over het zij-instroomtraject las wist ze direct: ‘Dit is iets voor mij!’ Over het sollicitatiegesprek bij IJmare zegt ze: ‘Het kwam op mij professioneel over en tegelijkertijd open en ontspannen. Dat is een fijne combinatie. De wederzijdse verwachtingen waren snel helder en de transparante manier van werken bij IJmare sprak me meteen aan. 

De Sterrekijker

De ‘hier-ga-ik-voor’-instelling van Marije is wel nodig bij het zij-instroomtraject: ‘Ik vond het ontzettend gaaf, maar het is ook veel werk en superintensief’, vertelt ze. Bij De Sterrekijker, de basisschool waar ze aan de slag ging, voelde ze zich vanaf het begin welkom. ‘Iedereen is behulpzaam, benaderbaar en de deur staat altijd open bij mijn collega’s. Zeker in dit traject werkt dat heel prettig.’ Recent heeft ze gehoord dat ze geslaagd is voor de opleiding en als gediplomeerd leerkracht voor de klas mag. Of ze bij IJmare wil blijven? ‘Jazeker! Iedereen is heel betrokken bij de kinderen en het onderwijs. Ook de bestuurder heeft een persoonlijke en oplossingsgerichte aanpak. Hier zie ik mijn toekomst als leerkracht!’