Nieuwe stappen zetten in je loopbaan

Carrière maken binnen IJmare, dat behoort zeker tot de mogelijkheden! Anita van der Eng is hier een treffend voorbeeld van. Voor haar LIO-stage kwam ze jaren geleden bij OPO IJmond (de voorganger van IJmare).

Daarna kon ze meteen als leerkracht aan de slag. Anita: “Dat vond ik geweldig leuk, maar na een tijdje wilde ik meer.” Ze werd eerst specialist begaafdheid en volgde daarna de IB-opleiding: “Toen was ik leerkracht én intern begeleider.”

‘Open en uitnodigende sfeer’

Bij toeval kwam op een van de locaties de functie van schoolleider vrij. Anita besloot ervoor te gaan: “De wens om dit te doen was er al, maar de kans deed zich iets eerder voor dan ik had verwacht.” Ze volgde de opleiding tot schoolleider (basis- en vakbekwaam) en inmiddels is Anita alweer 3 jaar de enthousiaste, altijd vrolijke directeur van kindcentrum De Sparkel ​in Beverwijk.

“Binnen IJmare krijg je alle kansen om je ambities te realiseren”, zegt Anita. “Er is een open sfeer, iedereen is heel behulpzaam en mensen denken met je mee. Ik kan hier zijn wie ik ben en zeggen wat ik denk, daardoor voel ik me welkom. Die waardering is merkbaar aan kleine attenties en aan het geweldige feest waarin bekend is gemaakt dat we verder gaan onder naam IJmare. Ook starters worden altijd met open armen ontvangen, dat uitnodigende typeert onze organisatie. Wij zijn met z’n allen IJmare.”