Feestelijke onthulling Kindcentrum Eigenwijze

Op 31 oktober onthult directeur Ikina Poelarends dat basisschool De Zilvermeeuw voortaan Kindcentrum Eigenwijze heet. Met een splinternieuwe naam, logo en website staan zij aan het begin van een nieuw hoofdstuk.

“De nieuwe naam is tot stand gekomen tijdens een brainstorm met het team,” vertelt Ikina. “Er lagen al een paar voorstellen op tafel maar niets sloeg de spijker op zijn kop. Pas toen een leerkracht ‘We doen het op onze eigen wijze’ grapte over de naam ‘Eigenwijs’, viel het als een puzzelstukje op zijn plaats.” Samen met het team besloot Ikina er ‘Eigenwijze’ van te maken omdat deze naam perfect aansluit op de cultuur van het kindcentrum.

Alles komt samen op één plek

“Kinderen van 0 t/m 12 jaar oud zijn van harte welkom op ons kinderdagverblijf, de peuteropvang, buitenschoolse opvang en basisschool.” Door de open cultuur voelen de kinderen zich veilig, gezien en gehoord. “Elk kind is wijs op zijn eigen manier: zo doet de een meer met zijn hoofd en de ander meer met zijn handen. Daar bieden wij op maat gemaakt onderwijs voor.” 

Toekomstgericht onderwijs

Om kinderen klaar te stomen voor de toekomst, biedt Kindcentrum Eigenwijze toekomstgericht onderwijs aan. Dit betekent dat elke leerling les krijgt op zijn eigen niveau én zich eigenaar voelt van zijn leerproces. Natuurlijk gaat dat altijd onder begeleiding van een leerkracht. Elke groep is ingericht op thema’s die op dat moment relevant zijn voor de belevingswereld van de kinderen. “Samenwerking, zelfstandigheid en eigenaarschap staan centraal in elke groep omdat dit de belangrijkste eigenschappen zijn om leerlingen voor te bereiden op de toekomst,” legt Ikina uit. 

“Naast de basisvakken wordt ook lesgegeven in digitale geletterdheid, zodat kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met programma’s zoals Word en Excel. Bovendien leren zij veilig surfen op het internet,” vertelt Ikina. Maar dat is niet het enige. Ikina is volop bezig met de doorgaande ontwikkeling van het Kindcentrum: “Op korte termijn zullen wij plus- en klusklassen introduceren, die een halve dag per week in beslag nemen. Zo kunnen de leerlingen zich op hun eigen wijze ontwikkelen.

Jouw talent wordt gevierd

“Zowel het talent van de leerkracht als het kind wordt gezien. Zo kan leerkracht Diana bijvoorbeeld ontzettend goed zingen, zij heeft het nieuwe schoollied gezongen.” vertelt de directeur. “En op elke groep staan twee leerkrachten, zodat elk kind de juiste hoeveelheid aandacht krijgt om zijn talenten te ontwikkelen.”

Kom eens langs voor een rondleiding!

Interesse in een rondleiding op Kindcentrum Eigenwijze? Neem dan contact op met Ikina voor een persoonlijke rondleiding op de kinderopvang, peuteropvang of basisschool, via ikina.poelarends@ijmare.nl of 0251-232646.

Opening Kindcentrum Eigenwijze kinderen met spandoek