Zekerheid én flexibiliteit

Na elf jaar als leerkracht op dezelfde school wilde Rosanna IJzenbrandt eens kijken hoe het er op andere scholen aan toe gaat. Dichterbij huis werken leek haar ook wel wat. Daarom sprak de flexpool van IJmare (toen nog OPO IJmond) haar aan: “Vooral de combinatie van zekerheid en flexibiliteit; je hebt altijd werk in je eigen regio en je komt op verschillende plekken. Vanwege corona waren de eerste contacten met IJmare telefonisch. Dat verliep allemaal plezierig en vanaf september 2021 kon ik aan de slag op De Marel en De Boekanier.”

‘Afwisseling bevalt goed’

Het leuke aan de flexpool vindt Rosanna dat elke school waar ze invalt blij is met haar komst: “Dan voel je je meteen gewaardeerd. Iedereen kijkt naar elkaar om en collega’s denken mee in persoonlijke situaties. Die warmte en menselijkheid zijn niet vanzelfsprekend.” Het openbaar onderwijs past ook goed bij haar: “Het kerstverhaal in de kerk op mijn vorige school vond ik altijd bijzonder, maar het is ook een feest om met de kinderen kerstmannen en paashazen te knutselen. En het paasverhaal heb ik wel in de klas verteld.”

Dynamische schooldag

Rosanna heeft het enorm naar haar zin in de flexpool, onder andere door de afwisseling: “Ik werk zowel in de onder-, midden- als bovenbouw. Ook de verschillen tussen de scholen zijn leuk.” In maart 2022 is ze begonnen met de studie ‘Coördinator dynamische schooldag’. Die kans kreeg ze van IJmare: “Het is helemaal niet goed voor kinderen om de hele dag op een stoel te zitten, dus dit sluit echt aan bij het onderwijs van nu. Het liefst wil ik het concept van de dynamische schooldag binnen heel IJmare opzetten en invoeren. Er zijn al een aantal enthousiastelingen en ik hoop dat het nog meer gaat leven bij collega’s!”